Sluiten Contact

Laat een bericht achter en we reageren zo spoedig mogelijk

Prinses Amaliaviaduct Maasvlakte —

Ruim baan op de Maasvlakte

Meer bedrijvigheid betekent meer verkeer. Dat brengt vroeg of laat infrastructurele uitdagingen met zich mee. Het project Prinses Amaliaviaduct Maasvlakte zorgt ervoor dat de bereikbaarheid van de containerterminals aan de Amaliahaven en het zuidelijke deel van Maasvlakte 2 niet in gevaar komt. Rekening houdend met de landschappelijke vormgeving krijgt de infrastructuur een toekomstbestendige upgrade.

Het project realiseert:

  • Een ongelijkvloerse kruising over de Maasvlakteweg, leidingstrook, spoor en toekomstige Container Exchange-route, ter vervanging van de huidige gelijkvloerse kruising.
  • Een uitbreiding van de primaire ontsluitingsweg (Maasvlakteweg) naar een tweebaans stroomweg met ieder twee rijstroken en een vluchtstrook over een lengte van circa vijf kilometer.
  • Een uitbreiding van de primaire ontsluitingsweg (Maasvlakteweg) naar een tweebaans stroomweg met ieder twee rijstroken en een vluchtstrook over een lengte van circa vier kilometer.

Het project wordt uitgevoerd met meerder verkeersfaseringen, waarbij de containerterminals altijd 24/7 bereikbaar zijn. Een uitdagend én complex project waar Akson verantwoordelijk is voor engineering en coördinatie van K&L-derden.

 

 

 

Grip op zeker